Traian Broască

Presedinte juriu

Maestrul Traian Broasca este o prezenta constanta in juriul Festivalului Tineretii. Pedagog cu o vasta experienta, a format o serie de tineri artisti precum: Inna, Cream, Angels si alti artisti recunoscuti pe scenele internationale datorita tehnicii vocale de care profesorul s-a ocupat indeaproape.


Timp de 30 de ani, profesorul Traian Broasca si-a cosolidat o cariera in muzica, in calitate de compozitor si dirijor al Muzicii Reprezentative a Marinei Militare din Mangalia si Ansamblului “Albatrosul” al Fortelor Navale. Din 1998, cand a trecut in rezerva, si pana in 2010, a activat ca profesor de canto in cadrul Casei de Cultura. A reusit sa puna bazele Ansamblului “Creativ-Art” si Corului “Callatis”, cu care a castigat numeroase premii nationale si internationale.


Incepand cu 2010, a activat ca profesor la Facultatea de Muzica din Constanta, unde a pregatit numerosi studenti. A infiintat “Centrul de Formare si Perfectionare Vocala Mangalia”, in cadrul caruia a “slefuit” voci importante din muzica autohtona, cum ar fi: Ruxandra Iliescu (Blaxy Girls), Ramona Hanganu (band-ul Grupului Divertis), Adela Popescu, Andreea Olariu si Iulia Puschila, finaliste la Vocea Romaniei, Lisa Opris, semifinalista in acelasi show de televiziune.


Membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, profesorul Traian Broasca a terminat una dintre cele mai prestigioase institutii militare de invatamant din tara – Scoala de Ofiteri, Dirijori de Muzica – Bucuresti, a absolvit Facultatea de Arte Bucuresti si are un Master in Arta Muzicala.


Incepand cu anul 2014, pregateste “Corul de copii Callatis Mangalia Romania”, care participa la mai multe festivaluri corale nationale si internationale.

  • experienta30 ani
  • email:
  • Telefon:
  • Website: