Ioan Gavriluță

Ioan Gavriluță s-a născut pe meleaguri bucovinene la Falticeni, jud. Suceava, dar copilaria si cea mai mare parte a vietii si-a petrecut-o in localitatea Tudora din jud. Botoșani. Inca din cei mai fragezi ani ai copilariei a fost atras si fascinat de frumusețea cântecului popular, a obiceiurilor și tradiției locului.

Desi a debutat in urmă cu circa 2 ani (fiind descoperit de interpreta Valeria Arnăutu) prin prezenta scenică, vocea calda si timbrul vocal deosebit a reusit să atragă atenția publicului dar si a realizatorilor de emisiuni de radio și televiziune, fiind de curând și invitatul meu in DIRECT in emisiunea de colecție FARMECUL MUZICII la RTV REGIONAL.

Ioan Gavriluță este de profesie inginer horticol. Încă din anii de liceu și cei ai studenției a avut o frumoasă si pasională activitate pe tăramul artistic obținând astfel Preniul I la Festivalul național "Cântarea României", la secțiunea rapsod popular (Baladă și fluier).

Tot in perioada studenției, Ioan Gavriluță a condus Ansamblul "Mugurelul" al Universitatii de Agronomie și Medicină Veterinară din Iași. Ioan Gavriluță a activat o perioadă ca dansator și a fost prezent și la un festival deafașurat în Polonia în care a fost prezentă și "Doamna din Țara de fagi", cunoscuta si îndrăgita interpretă Sofia Vicoveanca.

De curând Ioan Gavriluță a scos pe piața muzicală un frumos CD care cuprinde 16 melodii intitulat "IONUT MÂNDRU TUDOREAN", pe care îl va lansa in curând. CD este realizat cu Taraful fratilor Năstase.

Să îl primim cu drag în festival pe Ioan Gavriluță și să îi dorim mult succes!

Prof. Mircea Pelea, jurnalist, realizator - prezentator emisiuni radio-TV